گروهی از دانشمندان، چهره «زوسیا» را که بر اساس اعتقادات مردم شمال لهستان ۴۰۰ سال پیش در این کشور میزیسته را، با استفاده از تکنیکهای به دست آمده از تجزیه و تحلیل دیانای DNA و با استفاده از چاپ سه بعدی، بازسازی کردند. این اقدام برای احیای چهره او است که داستانها و افسانهای ترسناکی درباره او نقل میشد.
به گزارش سیبیسی نیوز، جسد زوسیا را با قفلی روی پایش و داس آهنی بر گردنش در گورستانی در منطقهای دورافتاده در شمال لهستان پیدا کردند.
به گفته محققان، دفن او در این حالت -با قفل و داس-، به دلیل خرافاتی درباره خونآشامها بودهاست. زیرا مردم چنین تصور میکردند که با این کار مانع از بازگشت خونآشامها به زندگی میشوند.
«اسکار نیلسون» باستانشناس سوئدی توانست با استفاده از خاکرس، چهره زوسیا را بر اساس ساختار استخوانی و ویژگیهای جنسیت، سن و نژاد بازسازی کند. او میگوید احتمالا زوسیا از غش و سردرد شدید رنج میبرده و حالتهای جسمی او، در نوع تفسیر رفتارهای اهالی روستا از این زن مؤثر بودهاست.
قابل ذکر است که این منطقه در شمال لهستان در قرن هفدهم میلادی شاهد جنگها و اعتصاباتی بود که به اشاعه خرافات و اعتقاد به وجود موجودات ماوراء طبیعی منجر شدهبود، به ویژه باور به «خون آشامها» در میان مردم قوت گرفت. و اجساد کودکانی که ظاهراً مردم معتقد بودند خون آشام هستند نیز در نزدیکی مقبره «زوسیا» کشف شده، چرا که آنها را با قفلهایی روی پایشان دفن کردهاند.
این دانشمند سوئدی میگوید که هدف از تجسم مجدد چهره زوسیا نشان دادن او در تصویر انسانی است که ممکن است با شرایط سخت زندگی مواجه شده باشد و نه هیولایی که مردم به خاطر خرافات دفن کردهاند.
بازسازی چهره زنی که بهخاطر خرافات دفن شد